Доц. д-р Антон Тонев, председател на здравната комисия в НС, коментира

...
Доц. д-р Антон Тонев, председател на здравната комисия в НС, коментира
Коментари Харесай

Доц. д-р Антон Тонев за освобождаването на шефа на НЗОК: Той не допускаше преговори

Доц. доктор Антон Тонев, ръководител на здравната комисия в Народно събрание, коментира по БТВ освобождението на шефа на НЗОК:

" Няма по какъв начин едно предварително освобождение да бъде мотив за наслада или мотив за вест, която да носи нова вяра. Проф. Салчев най- евентуално се е справил с множеството си отговорности като шеф на НЗОК, само че неговото ръководство за жалост докара до неспособност да се води преговорен развой, въз основа на който се случват новите неща, въз основа на който се надгражда системата и въз основа на който лекарите и пациентите получават помощ.

Ние следим този проблем от 2022 година, който ескалира най-после с потребността от преразпределение на парите в Здравната каса, които се натрупаха през месец септември. Там се появи един проблем в връзката и започнаха първите сигнали, че те не се усещат равноправни сътрудници. Поканихме двете страни на медиация в комисията по опазване на здравето, създадохме предпоставки този диалог да се случи, само че единствено месец и половина по-късно в Народно събрание бе входирана молба за освобождението на проф. Салчев с получател БЛС и с доста нарушавания, които те са следили с годините да се случват. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР